divendres, 20 de març de 2015

CANELONS DE POLLASTRE, LLOM IBÈRIC I BOLETS















Feia dies que en Jaume em demanava canelons, però últimament tinc molta feina i ho anava posposant.
El dissabte dia 14 de març, des de la revista #CUINA en Josep Sucarrats ens havia convidat a uns quants bloguers a passar el dia a Tortosa, al #Festat 2015, fira alimentària de les Terres de l’Ebre.
Va ser un dia fantàstic: vam visitar la fàbrica artesana de #Xocolates Creo, on el seu propietari en  Xavi Benet ens va explicar d’una manera força entenedora, tot el procés per a fer xocolata a la pedra, d’aquella tan bona i que malauradament fan a tan pocs llocs.      
                          
                         “No deixem que es perdin les tradicions”

També vam visitar el mercat de Tortosa, a l’entrada del qual hi havia un parell de paredetes en forma de bar on lluien uns tapes que déu ni d’ho "lo"  bones que estaven.

També em vaig acostar a Lo Riu...

Desprès cap al recinte del Festast on vam dinar i gaudir de uns quants tallers de cuina de la ma dels millors cuiners, en Joan Forcadell, que ens va preparar 2 plats típics de la cuina sefardita. El xef Carles Tejedor que ens va presentar i regalar una melmelada d’oli d’oliva: mmmmmm, que bona. El guanayador del Campionat de  Joves Cuiners de l’any 2010 David Caballero ens va fer 3 receptes de bacallà :una catalana, una vasca i una portuguesa a  quina millor i ja per acabar, bé no s’acabava aquí però s’anava fent tard...el bloguer Miquel Àngel Roque de Pebrots Verds ens va deleitar amb un pastís de poma i un risoto.
Ah m’oblidava també vaig tastar uns quants vins, aquesta aficció que s’ha m’ha despertat recentment però que em sembla tan apasionant, a més com que no havia de conduir... i aquí és on entra en acció en Jaume, que em va fer de xòfer, i no sols a mí també a la Mon d’April’s Kitch. Per això jajajajaja no podia negar-m’hi, quan ahir em va tornar a dir:

 – i mis canelones?, 

vaig pensar.... “manos a la obra”.


Ingredients: pel farciment posarem 1 cuixa de pollastre Rabionet de l’AVIRAM, 300 grs de llom ibèric, 1 ceba, 1 tomata, 150 grs de carbassa, boletets variats (la marca Petràs confecciona unes safatetes que van perfectes), oli d’oliva, sal i pebre i un bon raig de vi ranci de Banyuls.

Per a la salsa de tomata: 1 pot de tomàquet triturat, oli, sal i canyella.

Per a la beixamel: 50 grs de mantega italiana, 50 grs de farina integral ecològica de la marca #Veritas, 1 cebeta trinxada i llet ecològica semi de la marca Veritas.

12 plaques de canelons
Parmesà ratllat
Mimolette ratllat

FEMCUINETES: rostirem a foc viu les viandes amb la tomata, la ceba i la carbassa en una cassola amb oli d’oliva, una mica de sal i pebre. A mitja cocció un bon raig de vi ranci de Banyuls, que evapori. Baixem el foc i ho deixem 1 hora ben bona. Quan faltin 20 minuts afegirem els bolets picats.

Li treiem l’os i la pell a la cuixa de pollastre i la passem per la màquina picadora. També piquem el llom i els bolets i fem una massa. Ho podeu deixar així o posar 1 cullerada de farina i una mica de llet i així queda el farcit més lligadet. Ho reservarem a la nevera tapat amb paper film perquè no faci crosta.

Fem la salsa de tomata, amb una mica de sal i un polsim de canyella.

Fem la beixamel fregint la ceba picada en la mantega, afegirem la farina, remenarem i quan estigui torradeta anem tirant la llet freda. Jo li paso la batidora de braç i així evitem que quedin grumolls.



Passem a montar el plat: Posem una mica de salsa de tomata al fons, a sobre els canelos, banyem amb la beixamel i espolvarem amb meitat parmesà, meitat mimolette. Gratinem.




6 comentaris: