divendres, 15 d’abril del 2016

UNS PÈSOLS MOLT CATALANS

L'abril és temps de pèsols. Si són del Maresme, encara millor, però al Berguedà també se'n fan de bons. Dels de garrofal, varietat que es conrea als voltants de Mataró, ja cap el segle XVII per a vendre'ls a Barcelona, sabem que són molt dolços i un poc més petits que altres varietats.

Jo avui us faig una recepta, que pels ingredients és catalana de dalt a baix. Amb pèsols de Llavaneres, cebetes tendres de Palafolls, bull blanc, catalana trufada i bull negre de la comarca d'Osona....

Recepta:
  1. Desgraneu els pèsols i poseu-los a estofar amb força ceba tendre, amb una mica de sal i #OOVE, veureu que la ceba deixarà anar aigua que ens anirà molt bé perquè es coguin els pèsols.
  2. Afegiu un got de vi bo, o dolç de Banyuls, un parell de talls ben gruixuts de botifarra ampla, aquella que es posa a les faves, una mica de farigola i tapeu la cassola que si és de fang millor. Baixeu el foc i que es vagi tot confitant. Si cal hi podeu afegir una mica d'aigua, però gairebé segur que no us caldrà.
  3. Tasteu de sal i poseu una mica de pebre negre acabada de moldre.
  4. Feu tiretes amb la catalana i els dos bulls i ho afegiu. Que cogui tot junt un parell o tres minuts.






2 comentaris:

  1. Aquest plat es de lo mes interessant.. i te pinta de deliciós..unes fotos molt sugerents i divertidas! Bon cap de semana!

    ResponElimina