diumenge, 25 de gener del 2015

CALAMARS FARCITS DE LLUÇ I GAMBES AMB MUSCLOS I CLOÏSSES



Ingredients:
  • 1 kg de calamars
  • 1 ceba grossa
  • 2 tomàquets
  • 2 talls de lluç
  • Uns 200 grs de gambetes petites pelades
  • 1 ou
  • Panko o farina de galeta
  • Farina blanca
  • Sal, oli d’oliva verge extra
  • Cloïsses
  • Musclos
  • Pel sofregit: 2 cebes, 1 all i 3 o 4 tomàquets
Elaboració:
  • Sofregiu una ceba tallada el més fina possible. 
  • Afegiu els tomàquets pelats i sense llavors i espereu que perdin tota l’aigua. Ha de quedar com una confitura. 
  • Incorporeu les gambetes senceres i el lluç esmicolat. Li doneu un parell de voltes. 
  • Fora del foc hi poseu un ou i una mica de panko o farina de galeta.
  • Farciu els calamars, podeu fer servir una mànega de pastisseria.
  • Tanqueu un per un amb un escuradents. Punxeu-los.
  • Enfarineu-los  i fregiu-los perquè quedin ben segellats. Reserveu.
  • Feu el sofregit, amb les cebes tallades ben petites, l'all picat i els tomàquets sense la pell ni les llavors.
  • Incorporeu els calamars i feu-los coure uns tres quarts d'hora, a foc baix. Podeu afegir una mica d'aigua, si cal.
  • Quan faltin uns 5 minuts incorporeu les cloïses ben netes i els musclos, oberts al vapor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada