dimarts, 23 d’agost del 2016

AMB ARRÒS DE PALS, BOTIFARRA NEGRA I SALSITXA


Ramon Borrell (927-1017) i Ermessenda de Carcassona (?-1058), comtes de Barcelona, van cedir la torre de Pals i l'església de Sant Pere a Ot (?-1010), bisbe de Girona, que els hi era fidel. Més tard passar a ser propietat de la família del cavaller Gausfred Vidal, però cap el 1065 retornar als comtes de Barelona, Ramon Berenguer, net dels anteriors i la seva malaurada esposa Almodis, que la va dinyar a mans del seu fillastre, Pere Ramon que veia perillar l'herència paterna.

Queden pocs dies de vacances i s'han d'aprofitar!
Amb unes amigues de Blanes hem anat a la reserca d'alguna caleta de la Costa Brava, lliure de turistes fent nevering i ens hem apropat a Begur...magnífic dia.
A la tarda hem visitat el poble medieval de Pals.















Arròs de Pals amb salsitxa i bull negre



Ingredients per a 3:
  • 300 grs d'arròs de Pals
  • Un litre de brou de peix de roca o de carn pels menys atrevits
  • 225 grs de salsitxes de porc
  • Un tall de bull negre
  • Una ceba vermella tallada molt fina
  • Dos tomatas sense pell ni llavors
  • Sal i oli d'oliva verge extra 
Preparació:
  1. Sofregim la ceba en #OOVE i quan està ben caramelitzada afegim el tomàquet i ho fregim tot junt fins que quedi com una melmelada. Ho reservem.
  2. Fem un brou de peix de roca (per cada 2 litres d'aigua, 1 kg de peix) també el podem comprar fet.
  3. En una paella fregim les salsitxes de porc, tallades.
  4. Afegim el sofregit i l'arròs, hi donem un parell de voltes i aboquem el brou bullent. Que cogui 18 minuts escasos.
  5. Quan faltin cinc minuts afegirem el bull talladet petit i baixarem el foc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada