divendres, 7 d’octubre del 2016

A LA MARINERA


Ingredients:
  • Quatre talls de lluç o rap
  • Dos calamars mitjans o un de gros
  • Unes quantes gambes
  • Musclos
  • Escopinyes
  • Pel sofregit: pebrot verd, pebrot vermell, alls i tomata. Un bon raig de conyac, i una punteta de bitxo (opcional)
  • Per la picada: all i julivert
  • Sal, farina blanca, #OOVE i pebre bo
Preparació:
  • Feu un bon sofregit amb els pebrots tallats petits, l'all picat i la tomata sense pell ni llavors. Quan estigui tot ben caramelitzat afegiu el bitxo sense cap llavor i tot seguit el conyac, que evapori l'alcohol.
  • Afegiu el calamar previament enfarinat i marcat en una paella amb oli d'oliva.
  • Ara hi poseu els musclos que haureu obert al vapor, podeu guardar una mica del suc colat que deixen anar i l'afegiu més tard a la cassola.
  • Afegiu el lluç una mica salat i enfarinat.
  • Obriu les escopinyes (deixeu-les en remull força estona que deixin anar tota la sorra) en una paella i amaniu-les amb una miqueta de sal i pebre negre i afegiu-les a la cassola. Guardeu també el suc.
  • Afegiu les gambes.
  • Poseu-hi una miqueta d'aigua i els sucs que han deixat anar les closques (sobretot no oblideu colar-los) tapeu la cassola i que cogui uns minuts.
  • Feu un picada amb all i julivert i una mica d'oli d'oliva, ho tireu per sobre, apagueu el foc i serviu.

2 comentaris: