divendres, 4 d’agost de 2017

ARRÒS DE CANANES


Les cananes són les germanes pobres dels calamars, però a mi no m'ho semblen i m'agraden força, sobretot per a fer-les estofades amb ceba i tomata. Com que són un pèl més dures que els seus parents requerèixen d'una cocció una mica més llarga.

Avui les fem amb arròs i com que estem a Blanes, l'hem amanit amb unes quantes cuetes de gambes pescades a la localitat.


Arròs de cananes


Ingredients:
  • 4 cananes mitjanes
  • 2 cebes de Figueres
  • 4 o 5 tomàquets ben madurs
  • 2 alls
  • 350 grs d'arròs bomba
  • 1 copa de brandi
  • Per la picada: un grapat de pinyons, 1 all i 3 o 4 branquetes de julivert
  • OOVE, sal i aigua
Preparació:
  1. Netegeu molt bé, per dins i per fora les cananes però hi podeu deixar la pell.
  2. Sofregiu-les en una cassola de ferro colat, amb oli d'oliva, un parell de minuts per banda i afegiu tot seguit la ceba, la tomata pelada i els alls. Quan estigui tot ben sofregit afegiu el brandi i que evapori l'alcohol.
  3. Feu bullir aigua. Si voleu podeu afegir els caps de les gambes i mitja cabeça d'alls.
  4. Aboqueu l'arròs i doneu-li un parell de voltes.
  5. Tireu 1 litre d'aigua ben bullent, que espatarri força i ho coeu a foc viu uns 10 minuts.
  6. Baixeu el foc i que cogui uns 6 o 7 minuts més.
  7. Quan faltin un parell de minuts afegiu la picada amb una mica del suc de l'arròs.
  8. Apageu el foc, ompliu la cassola de cues de gambes, tapeu i deixeu reposar un parell de minuts.


2 comentaris:

  1. Dius que són les germanes pobres, jo diria les parentes econòmiques. Les cananes tant les rosses petites, com les negres o de fons, són unes bones substitutes del calamar i a un preu que no es pot comparar.
    Només cal tenir en compte que són més fortes que el seu parent ric, per tant cal ser prudents amb la sal.
    Aquest arrosset té una pinta fantàstica.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Manel, un plaer els teus comentaris.
      Una abraçada.

      Elimina