dilluns, 25 de setembre de 2017

COLOMBO DE PORC I ALBERGÍNIES

Colombo és la ciutat més populosa de Sri Lanka i també una mena de curri, barreja d'espècies, que els emigrants de la Ìndia van portar cap el Carib, per això també és coneguda com curri caribeny.

Colombo de porc i albergínies


Ingredients:
  • 600 grs de pernil de l'espatlla de porc a daus
  • 2 albergínies
  • 3 alls
  • 2 cebes
  • 2 cullerades soperes de salsa de tomàquet (concassée)
  • 1 bouquet (cilantre, llorer)
  • OOVE, sal i pebre negre
  • 3 cullerades de pols o pasta de colombo
  • Per a fer el colombo, haureu de torrar en una paella totes les espècies que porta i triturar-les en un morter o en un molinet per a espècies: 1 culleradeta de cafè de cilantre en gra, 1 de cúrcuma, 1 de llavors de mostassa, 1 de fenogrec, 2/3 parts d'una culleradeta de cafè de xili, 1 clau d'olor, 3 alls, 1 cullerada de tamarindo i un parell de culleradetes de postre de farina d'arròs. (si feu servir el molinet, afegiu el tamarindo i els alls a part)
  • Per a fer el concasée, escaldeu i peleu uns quants tomàquets i estofeu-los amb ceba i alls
  • Cilantre per a decorar
Preparació:
  1. Amaniu la carn de porc amb la pols de colombo i ho deixeu a la nevera un parell d'hores.
  2. Sofregiu la ceba tallada en tossos d'un cm aprox. A mitja cocció afegiu els alls picats. Reserveu.
  3. Enrossiu la carn per les dues bandes durant uns 10 minuts i afegiu el sofregit de ceba i all.
  4. Afegiu el tomàquet i el bouquet. Coeu-ho tot junt uns 20 minuts a foc suau. Si cal podeu posar mig got d'aigua.
  5. Talleu les albergínies a daus de 2 cm. Deixeu-les lleugerament salades en un sedàs, perden l'amargor.
  6. Afegiu les albergínies a la carn, ho tapeu i que cogui tot junt una mitja hora llarga.
  7. Piqueu una mica de cilantre i decoreu-ho.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada